Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Tort pistacjowo-borówkowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 14
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
serek mascarpone 750 gramów
twarożek 750 gramów
pistacje 50 gramów
cukier waniliowy 2 sztuk
cukier 140 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
borówki amerykańskie 375 gramów
spody tortowe 3 sztuk
likier pomarańczowy 2 łyżek stołowych
polewa do tortów (na 1/4 l płynu) 1 sztuk

Wykonanie:

Utrzeć oba serki z 120g cukru na gładką masę, dodać cukier waniliowy i skórkę z cytryny. Połowę kremu wymieszać z posiekanymi pistacjami i oczyszczonymi borówkami. Jeden spód skropić likierem i rozsmarować na nim cienka warstwę kremu bez owoców. Przykryć drugą warstwą ciasta i posmarować kremem z owocami. Nałożyć kolejna warstwę ciasta i posmarować reszta kremu bez owoców. Założyć kołnierz do tortownicy i na wierzchu posypać tort obficie pozostałymi borówkami. Polewę do tortów wymieszać z 2 łyżkami cukru, dolać 250 ml wody, mieszając, zagotować. Lekko przestygniętą wylać równomiernie na owoce. Wstawić na godzinę do lodówki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER