Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Żeberka na ostro

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żeberka 1,5 kilogramów
cebula 3 sztuk
czosnek 2 ząbki
keczup 1 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
sos tabasco 2 krople
sok z cytryny 0,25 szklanek
sos sojowy 2 łyżek stołowych
cukier 3 łyżek stołowych
musztarda 0,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta

Wykonanie:

Umyte, osuszone, pokrojone na kawałki żeberka włożyć do wrzącej wody i gotować 40 minut.
Sos: wymieszać keczup,cukier, sok z cytryny, masło, musztardę, oba sosy oraz sól, dodać posiekana cebulę i czosnek. Gotować 20 minut na małym ogniu.
Żeberka wyjąć, osuszyć i piec 25 na grillu lub na ruszcie piekarnika, często obracając i smarując z obu stron przygotowanym sosem. Podawać z pieczywem i piklami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER