Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Sernik z wiśniami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser mielony 750 gramów
cukier 200 gramów
jajka 5 sztuk
olejek waniliowy według uznania
konfitura wiśniowa 1 sztuk
herbatniki 150 gramów
migdały 50 gramów
masło 120 gramów

Wykonanie:

Zmielone herbatniki wymieszać ze zmielonymi migdałami oraz stopionym masłem. Tym ciastem wylepić średnią tortownicę. Ser utrzeć z cukrem, żółtkami oraz kilkoma kroplami olejku. delikatnie wymieszać z ubita na sztywno z pianą z białek. Wyłożyć na spód i piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Na zimnym serniku rozsmarować konfiturę i wstawić na 2h do lodówki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER