Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Gorący sos czekoladowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
masło 100 gramów
czekolada gorzka 100 gramów
cukier 150 gramów
woda 50 mililitrów
syrop cukrowy 1 łyżek stołowych
laska wanilii 1 sztuk

Wykonanie:

W rondlu rozpuścić masło, połamaną czekoladę, cukier, wodę i syrop cukrowy, mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści i sos zacznie się gotować. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 10 minut, mieszając. Zdjąć z ognia i wymieszać z nasionkami wydrążonymi z laski wanilii. Sosem polewać lody śmietankowe, naleśniki i leguminę.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER