Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Nadziewane śliwki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
śliwki suszone 600 gramów
rum według uznania
orzechy laskowe 100 gramów
skórka pomarańczowa kandyzowana 3,5 łyżek stołowych
śmietana kremówka 1 szklanek
cukier puder według uznania

Wykonanie:

Umyte śliwki skropić alkoholem. Posiekaną skórkę pomarańczową wymieszać z posiekanymi grubo orzechami i tym nadzieniem napełnić wgłębienia po pestkach. Śliwki udekorować ubitą śmietaną i każdą posypać cukrem pudrem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER