Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Roladki schabowe z szynką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kotlety schabowe 6 sztuk
szynka wędzona 6 plastry
szałwia suszona 4 listków
wino wytrawne 0,5 szklanek
bulion warzywny 1 kostek
mąka według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Lekko rozbite kotlety oprószyć pieprzem, solą i pokruszoną szałwią. na każdy położyć plaster szynki i zwinąć w roladki, pospinać wykałaczkami, obtoczyć w mące i zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, polać winem oraz kostką bulionową rozpuszczoną w pół szklanki wrzącej wody i dusić, aż mięso będzie miękkie. Podawać z ryżem i surówką z kapusty kiszonej.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER