Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

3 BIT

Opis:

Ciasto przepyszne i eleganckie , nadaje się na ważne uroczystości typu komunia,wesele itd
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 32
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 8
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko 3 szklanek
cukier 1 szklanek
budyń śmietankowy 2 sztuk
mąka pszenna 1 łyżek stołowych
żółtka 1 sztuk
margaryna 1 kostek
śmietana 30% 1/2 litrów
śmietanka w proszku 1 sztuk
galaretka cytrynowa 1 sztuk
czekolada mleczna 1 sztuk
herbatniki 2 sztuk
mleko skondensowane 1 sztuk

Wykonanie:

w 250 ml mleka rozrobić budynie dodać mąkę i żółtko, pozostałe mleko zagotować z cukrem na gotujące mleko wlać rozrobiony budyń i miesząc.odstawić do wystudzenia następnie zmiksować z kostką margaryny. masa śmietanowa:śmietanę ubić ze śmietanfiksem i dodać tężejącą galaretkę ugotowaną w 1/2 szkl wody, masa karmelowa:mleko skondensowane gotować w zamkniętej puszce 3 godziny, do masy karmelowej możną dodać zmielone orzechy i herbatniki.
przełożenie:
-herbatniki
-karmel
-herbatniki
-masa budyniowa
-herbatniki
-masa smietanowa
-tarta czekolada deserowa

Uwagi:

Masa karmelowa wzbogacona orzechami i herbatnikami staje się gęściejsza i nie wypływa z ciastek


Śmietanka w proszku można zastąpić śmietanfix
Duża paczka herbatników.
Mleko skondensowane lub masa krówkowa

Autor: roma79

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: arcia256

Data: 2010-07-04

pycha:)

Autor: notoplacek

Data: 2010-03-16

galaretka cytrynowa=usztywnienie, kolor,smak poprawiający apetyt,aromat........ bez niej ani rusz

Autor: anula

Data: 2010-02-03

Ja to ide na łatwiejszy sposób i Krówkę mixuje z 3/4 dużego masła roślinnego. I przekładam z Herbatnikami (i oczywiście biszkopt) herbatniki maczam w mleku. Mniam. Każdy chwali. :)

Autor: roma79

Data: 2009-07-16

jak masz lepszy to rób ze swojego a nie musisz negowac innych przepisów

Autor: :D

Data: 2009-07-13

każdy ma swój wyrafinowany gust i każdemu pasuja inne dodatki

Autor: .

Data: 2009-07-10

ten przepis jest zły, galaretka tutaj nie pasuję , mam lepszy

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER