Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Placki ziemniaczane z serem pleśniowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 650 gramów
ser pleśniowy camembert 1 sztuk
jajka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
olej 8 łyżek stołowych
szczypiorek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Obrane ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć z soku i zmieszać z mąką i jajkami. Dodać pieprz i sól. Z powstałej masy uformować łyżką placki. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju, aż do przybrania ciemniejszego koloru.
Ser pleśniowy pokroić w grube plastry i ułożyć na każdym placku. Całość włożyć do piekarnika i podpiec przez ok. 5 min w temperaturze 220 stopni. Na koniec ułożyć na talerzu i posypać szczypiorkiem.

Autor: renataliw

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER