Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Pierogi wiedeńskie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko 1 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
drożdże 50 gramów
mąka 1/2 kilogramów
jajka 2 sztuk
sól 1/2 łyżek deserowych
pieczarki 300 gramów
cebula 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

- robimy rozczyn (3 pierwsze składniki + łyżka cukru) i odstawiamy na 10 min
- mąkę, jajka, sól zagniatamy dodając rozczyn, odstawiamy na 15 min do wyrośnięcia
- rozwałkowujemy i wycinamy kółka
- cebulę i pieczarki pokrojone w kostkę, podsmażamy i doprawiamy
- gdy farsz przystygnie nakładamy na kółka i kleimy pierogi
- odstawiamy do wyrośnięcia po czym smażymy jak pączki z obu stron

Autor: madzikxx

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER