Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Naleśniki meksykańskie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko 1 szklanek
mąka 5-6 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
mięso mielone 500 gramów
olej według uznania
fasola czerwona 1/2 puszka
kukurydza 1/2 puszka
czosnek 2 ząbki
Przyprawa meksykańska 1 łyżek stołowych
papryka mielona 1 łyżek deserowych
przecier pomidorowy 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

- mleko zmiksować z jajkiem, solą (szczypta) i mąką
- usmażyć naleśniki
- podsmażyć mięso, dodać roztarty czosnek, chwile dusić, doprawić, wymieszać i dusić ok 5 min
- dodać fasolkę, kukurydzę i koncentrat, dusić przez 5 min
- farsz nałożyć na naleśniki i zawinąć je

Autor: madzikxx

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER