Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Bób z boczkiem po toskańsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
czosnek 1 ząbki
bób 700 gramów
oliwa 4 łyżek stołowych
boczek wędzony 100 gramów
natka pietruszki 0.5 pęczek
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

- bób zalać wrzątkiem, ugotować pod przykryciem, pod koniec posolić
- odcedzić i obrać
- pokrojony boczek podsmażyć na patelni, dodać czosnek i podsmażyć dalej
- wymieszać całość (z bobem)
- dodać posiekaną natkę
- doprawić do smaku
- chwilę dusić pod przykryciem

Uwagi:

Podawać ciepłe

Autor: madzikxx

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER