Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Domowy Baileys

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wódka 500 mililitrów
mleko skondensowane niesłodzone 250 mililitrów
Karmel w puszce 1 puszka
kawa rozpuszczalna 3 łyżek deserowych

Wykonanie:

Karmel przełożyć do miski , zmiksować. Dodać alkohol i dalej miksować , dodając następnie kawę rozpuszczoną w minimalnej ilości wody oraz mleko skondensowane niesłodzone. Miksować do połączenia składników i uzyskania aksamitnego płynu.
Przelać do butelki, podawać schłodzone.

Autor: Izka

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER