Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Omlet po alpejsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jaja 2 sztuk
mleko 1 łyżek stołowych
Szynka lub kiełbasa 2 plastry
jajko na twardo 1 sztuk
biały ser według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Surowe jajka wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem, smażyć powoli. Jajko na twardo, wędlinę i ser zemleć, wymieszać. Gdy omlet się usmaży rozsmarować równomiernie masę, zawinąć.

Autor: Kasia i Tomek

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER