Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Grzybowa kasza gryczana

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kasza gryczana 2 szklanek
grzyby lesne 650 gramów
włoszczyzna mrożona 0,5 sztuk
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
ser żółty 1 łyżek stołowych
bulion grzybowy 1 kostek
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Kaszę ugotować na sypko z kostką bulionową i włoszczyzną. Oczyszczone, pokrojone grzyby smażyć na suchej patelni, aż odparuje z nich sok. Dodać masło, mieszając, jeszcze chwilę smażyć. Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Kaszę wymieszać z cebulą, grzybami, startym żółtym serem, przyprawić solą oraz pieprzem i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Zapiekać 10 minut bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z ogórkami kiszonymi i bukietem warzyw.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER