Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Karp z węgierkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
karp 1 sztuk
wino czerwone wytrawne 0,5 szklanek
węgierki 250 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
Cynamon 1 szczypta
goździki 1 szczypta
imbir 1 szczypta
cukier według uznania
sok z cytryny według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Sprawioną, oczyszczoną rybę pokroić na dzwonka, posolić i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Świerze lub mrożone śliwki opłukać(kilka odłożyć) i zmiksować (bez pestek) z winem oraz mielonymi przyprawami. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem oraz solą. Kawałki karpia obtoczyć w mące i zrumienić z obu stron na rozgrzanej oliwie. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i obłożyć odłożonymi śliwkami, polać przygotowanym sosem i zapiec. Podawać na gorąco.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER