Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Ryba faszerowana

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety z dorsza 80 dekagramów
cebula 1 sztuk
bułka 1 sztuk
mleko 1/2 szklanek
masło 5 dekagramów
jajka 2 sztuk
papryka czerwona 1/2 sztuk
bulion warzywny 3 litrów
pieprz według uznania
vegeta według uznania
sałata według uznania

Wykonanie:

Filety zmielić przez maszynkę do mięsa, cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju , bułkę namoczyć w mleku i wycisnąć. Cebulę i bułkę dodać do ryby wbić jajka i przyprawić vegetą i pieprzem, masę wyrobić. Lnianą ściereczkę zwilżyć wodą i posmarować masłem, włożyć na nią masę i uformować wałek końce zawiązać. Roladę gotować w bulionie na małym ogniu ok godziny Po ostudzeniu pokroić na grubsze plastry ułożyć na sałacie i udekorować papryką

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER