Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Flaczki wołowe śląskie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
flaki wołowe 2 kilogramów
kości wołowe 60 dekagramów
cebula 25 dekagramów
margaryna 15 dekagramów
majeranek 1 łyżek stołowych
imbir według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
mąka pszenna 2 łyżek stołowych
ziele angielskie 2 ziarna
kostka rosołowa 2 kostek

Wykonanie:

Flaki oczyścić sparzyć wrzątkiem, przepłukać i ugotować od zimnej osolonej wody z zielem angielskim.Cebule obrać w kostkę.Ugotowane flaki odcedzić ostudzić i pokroić w paseczki. Ugotować wywar z kości. Kości wyciągamy wkładamy do wywaru flaki. Dodajemy przyprawy i kostkę. Robimy zasmażkę z cebuli na tłuszczu i z maki. Zagęszczamy nią flaki.Zagotować doprawić zdjąć z ognia. Podajemy na gorąco z pieczywem.

Autor: Wube

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: pinoczet

Data: 2010-03-13

bardzo smaczne polecam.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER