Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Bułeczki a la pizza

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 16
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
woda 200 mililitrów
olej 1 łyżek stołowych
drożdże 25 gramów
sól 1 łyżek deserowych
mąka 500 gramów
szynka wędzona 100 gramów
sos chili 100 mililitrów
ser starty 200 mililitrów
oregano 1 łyżek deserowych
mąka według uznania

Wykonanie:

Wodę i olej podgrzej do temp. 37 st. Pokrusz drożdże i rozpuść je w niewielkiej ilości wody.
Dodaj resztę wody, sól i większą część mąki. Resztę zachowaj do wyrobienia ciasta. Wyrabiaj je tak długo, aż będzie całkiem gładkie, a następnie przykryj i postaw na 30 min. do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, z dala od przeciągów.
Ułóż ciasto na oprószonej mąką stolnicy i rozwałkuj na prostokątny kształt. Następnie polej je sosem chili i posyp serem, drobno pokrojona szynką oraz oregano.
Ciasto zroluj, pokrój na 16 plastrów, ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pozostaw na 30 min. do wyrośnięcia.
Podgrzej piekarnik do temp. 225 st.
Bułeczki piecz na środkowym poziomie piekarnika przez ok. 8 min. Następnie pozostaw je do wystygnięcia na metalowej kratce.

Autor: amr5

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER