Użytkowników online: 44
kulinaria
« Powrót  

Sznycle z nadzieniem porowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś z kurczaka 5 sztuk
por 20 dekagramów
czosnek 3 ząbki
ser żółty 4 łyżek stołowych
rozmaryn według uznania
śmietana 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
vegeta według uznania
olej według uznania
masła 1/4 kostek
bułka tarta według uznania
mąka według uznania

Wykonanie:

Pierś rozbijamy tłuczkiem na wąskie płaty, nacieramy solą, pieprzem, vegetą oraz rozgniecionym czosnkiem, skrapiamy olejem. Odstawiamy na chwilę.
Przygotowujemy farsz z porów. Pory myjemy, kroimy w cienkie krążki. Smażymy na maśle przez 10 min. na małym ogniu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą. Dodajemy śmietanę, starty żółty ser. Odstawiamy do wystygnięcia.
Nakładamy farsz na płaty mięsa i spinamy wykałaczką. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Wykładamy na talerz udekorowany zieloną sałatą i dekoracyjnie wyciętymi cząstkami pomarańczy.

Uwagi:

Sznycle podajemy z surówką z marchewki i pomarańczy.

Autor: amr5

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER