Użytkowników online: 29
kulinaria
« Powrót  

Szaszłyki w sezamkowej skórce

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś z indyka 70 dekagramów
keczup 1/2 szklanek
czosnek 2 ząbki
jogurt naturalny 200 gramów
miód 1 łyżek stołowych
ziarna sezamu 2 łyżek stołowych
przyprawa do drobiu według uznania

Wykonanie:

Pierś indyka pokroić w cienkie i długie paski. Nabijać je jak harmonijkę na patyczki do szaszłyków, posypać przyprawą. Czosnek zmiażdżyć. Wymieszać jogurt z keczupem, miodem i czosnkiem. Mięso posmarować masą, obsypać sezamem. Schłodzić. Smażyć na ruszcie lub na patelni.

Autor: renataliw

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER