Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Rolada wołowa I

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wołowina pieczeniowa 50 dekagramów
boczek wędzony 5 dekagramów
cebula 1 sztuk
musztarda 1 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
smalec 5 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania
mąka pszenna według uznania

Wykonanie:

Mięso pokroić w 4 plastry rozbić, natrzeć solą, popieprzyć, posmarować każdy płat musztardą i koncentratem. Cebula i boczek wędzony pokroić w plastry i ułożyć na mięsie. Mięso zwinąć obwiązać nitką. Na rozgrzanym tłuszczu obrumienić rolady z wszystkich stron podlać wodą lub wywarem i dusić do miękkości.Jak się mięso już udusi to wyjąć i zagęścić sos zawiesiną z mąki i wody.

Autor: Wube

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER