Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Warzywa z dipem z camemberta

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser camembert 1 sztuk
paluszki grissini 1 sztuk
kalarepa 2 sztuk
rzodkiew biała 1 sztuk
seler naciowy 4 gałązki
rzodkiewki podłużne 1 pęczek

Wykonanie:

Umyte rzodkiewki pokroić wzdłuż na połówki. Z łodyg selera usunąć łykowate włókna i pokroić na kawałki oraz oczyszczone kalarepki. Rozdrobnione warzywa ułożyć na półmisku. Ser zawinąć w papier do pieczenia, a potem w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec do chwili, aż skórka będzie miękka w dotyku. Wyjąć, odwinąć i przełożyć na talerz. od góry zrobić w skórce nacięcie na krzyż, rozchylić robiąc dostęp do stopionego sera. Podawać jako dip do paluszków grissini i przygotowanych warzyw.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER