Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Rosół mieszany

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso wołowe 500 gramów
mięso z indyka 500 gramów
wloszczyzna 1 pęczek
liść laurowy 6 listków
ziele angielskie 10 sztuk
Pieprz w kulkach 10 sztuk
sól według uznania
koperek według uznania
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

Wszystkie składniki zalać zimną wodą i gotować przez ok. 3-4 godziny na malutkim ogniu. Po tym czasie przecedzić bulion, marchew i mięso pokroić na kawałki i wrzucić do rosołu. Podawać z cienkim makaronem, kołdunami, ravioli itp., posypać świeżym koperkiem i natką.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER