Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Zupa fasolowa z kaszą perłową

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasola 200 gramów
kasza perłowa 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
grzyby suszone 2 sztuk
margaruna 2 łyżek stołowych
bulion warzywny 8 szklanek
natka pietruszki 2,5 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wypłukana fasolę zalać wrzącą wodą i po 3 h odcedzić i zalać bulionem warzywnym (może być z kostki) i zagotować, gdy zawrze wsypać kaszę, dodać pokrojone w paski, wcześniej namoczone, grzyby razem z wodą, w której się moczyły Oraz łyżkę margaryny i wymieszać. Gotować pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania, jak fasola będzie prawie miękka, wymieszać zupę ze zrumieniona na pozostałym tłuszczu posiekaną cebulę oraz doprawić pieprzem i solą. Gotować jeszcze kilka minut, a przed podaniem posypać posiekaną natką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER