Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z sosem winegret

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta pekińska 1 sztuk
rzodkiewki 1 sztuk
pomidor 3 kostek
oliwa z oliwek 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Oczyścić i pokroić w drobne kawałki warzywa: kapustę pekińską, rzodkiewki. Sparzyć i obrać ze skórki pomidory. Przygotować sos: zmiażdżyć ząbki czosnku, rozetrzeć sól i pieprz z sokiem z cytryny, dodać czosnek. Następnie wlewać kroplami oliwę, energicznie przy tym mieszając. Gotowym sosem polać ułożone w salaterce warzywa.

Uwagi:

Rzodkiewki w pęczku


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: anula

Data: 2009-02-15

uwielbiam kapustę pekińską z sosem winegret!!!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER