Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Zupa ziemniaczana z boczkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
boczek wędzony 100 gramów
cebula 2 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
bulion warzywny 3,5 szklanek
olej 1 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
majeranek 5 gałązki
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone ziemniaki, cebulę i włoszczyznę pokroić. W rondlu zeszklić cebulę i 2/3 boczku pokrojonego w kostkę oraz ziemniaki i włoszczyznę, mieszając, podsmażyć. Wlać bulion (może być z kostki), opłukane 2 gałązki majeranku i gotować 15 minut. Resztę boczku podsmażyć na suchej patelni. Z zupy wyjąć majeranek i całość zmiksować, zaciągnąć śmietaną i zagotować, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, posypać posiekanym majerankiem i skwarkami boczku.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER