Użytkowników online: 20
kulinaria
« Powrót  

Sałatka pobudzająca

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
tuńczyk w sosie własnym 180 gramów
pomarańcze 1 sztuk
majonez 1,5 łyżek stołowych
orzechy nerkowca 2 łyżek stołowych
orzechy włoskie 1 łyżek stołowych
imbir w proszku 1 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
szpinak 6-8 listków
sałata 3 listków

Wykonanie:

W średniej misce połączyć obranego, podzielonego na cząstki, przekrojone na pół, pomarańcza, majonez, orzechy nerkowca, przekrojone na pół,orzechy włoskie-posiekane,imbir, sok z cytryny, sól i pieprz i wymieszać delikatnie wszystkie składniki. Dodać tuńczyka i jeszcze raz wymieszać. Na talerzu ułożyć opłukane pod bieżącą wodą liście szpinaku lub sałaty i przełożyć na nie sałatkę.

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER