Użytkowników online: 20
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z grzybów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
borowik 200 gramów
koźlarz 200 gramów
ocet 0.25 szklanek
woda 0.5 szklanek
sól 0.5 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek deserowych
cebula 2 sztuk
ziele angielskie 8 sztuk
pieprz ziarnisty 10 sztuk
kolendra 0.5 łyżek deserowych
jarzębina 100 gramów
wino czerwone wytrawne 1 szklanek

Wykonanie:

Pokrojone grzyby gotować 6 minut w osolonejwodzie. Odcedzić i ostudzić. Do wywaru z gotowania grzybów wrzucić pokrojoną cebulę, dodać przyprawy, cukier i ocet; zagotować. Przelać przez sitko, włożyć ugotowane grzyby i wstawić na kilka godzin do lodówki. W winie ugotować owoce jarzębiny i wymieszać je z odcedzonymi grzybami.

Uwagi:

Owoce jarzębiny


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER