Użytkowników online: 6
kulinaria
« Powrót  

Pierogi leniwe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
twaróg 600 gramów
jajka 1 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier puder 2 łyżek deserowych

Wykonanie:

Twaróg zemleć lub przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, żółtko i cukry, dokładnie wymieszać na gładką, gęstą masę. Białko ubić i delikatnie wmieszać w ciasto.
Ciasto powinno być dosyć gęste, nie może się zbytnio kleić do rąk.
W zależności od tego jak mokry jest twaróg, odpowiednio dosypać mąki.
Uformować wałek, lekko go spłaszczyć i odcinać po skosie pierogi.
Wrzucać na gorącą wodę i gotować do wypłynięcia.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: doris_donia

Data: 2010-01-22

pszepyszne..........

Autor: ankatoki1980

Data: 2009-08-30

polać masełkiem ...mniamm

Autor: Floress

Data: 2009-04-30

uwielbiam, koniecznie musze znowu zrobic

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER