Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Filet z indyka w pomarańczach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś z indyka 1 sztuk
sałata według uznania
pomarańcze 3 sztuk
kiwi 3 sztuk
sok z pomarańczy 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
gałka muszkatułowa według uznania
oliwa według uznania

Wykonanie:

Filet nacieramy sokiem z pomarańczy i przyprawami,odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. mięso przekładamy do rondla, polewamy sokiem z pomarańczy i dusimy. Po upieczeniu kroimy na plastry i ozdabiamy owocami.

Autor: Skarlet_b

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER