Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kluski ziemniaczane szare

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
jajka 2 sztuk
mąka ziemniaczana według uznania
mąka pszenna według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Ziemniaki zetrzeć na tarce, dobrze odcisnąć sok, zebrać skrobię i dodać do ziemniaków. Dodać jajka, przyprawy oraz tyle mąki, aby były gęste ale nie za gęste.
Gotować małymi porcjami (można zrzucać z deseczki lub nakładać łyżeczką) w gorącej wodzie.
Mąki musi być tyle, żeby kluski się nie rozpadały, ale też żeby nie były za bardzo twarde.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER