Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Pierogi wigilijne

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 2,5 szklanek
woda 0,5 szklanek
sól według uznania
pieczarki 350 gramów
masło 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Na ciasto: mąka, woda i sól. Zagniatamy jak na pierogi ruskie. Pieczarki myjemy i drobno kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Pieczarki wkładamy na rozgrzany na patelni tłuszcz i dusimy, aż woda odparuje. Dodajemy cebulę i podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, wykrawamy szklanką krążki i na środek nakładamy farsz. Brzegi starannie zlepiamy.
Pierogi wkładamy do wrzącej, osolonej wody, delikatnie mieszamy drewnianą łyżką i gotujemy jeszcze chwilę po wypłynięciu. Podajemy polane masłem.

Autor: amr5

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER