Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Kotlety z kaszy grycznej

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kasza gryczana 200 gramów
wątróbka drobiowa 300 gramów
jajka 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania
cebula 1 sztuk
mąka pszenna według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Wątróbkę i cebulę siekamy (cebulę drobno) i osobno podsmażamy na oleju.
Robimy ciasto: mieszamy kaszę gryczaną, wątróbkę, cebulę, jajka, sól, pieprz i majeranek. Mąki dodajemy tyle, aby można było uformować placuszki. Gdy masa będzie zbyt rzadka, dodajemy mąki, a jeśli za gęsta - wbijamy jajko. Placuszki smażymy na oleju na złoty kolor.

Uwagi:

Możemy do nich podać pierś z kurczaka lub sos czosnkowy.

Autor: amr5

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER