Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Leczo

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukienia 4 sztuk
cebula 700 gramów
kiełbasa zwyczajna 1 kilogramów
papryka czerwona 3 sztuk
margaryna 1 kostek
przecier pomidorowy 200 gramów
maggi 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
pieprz Cayenne według uznania
czosnek - główka 1 sztuk
koper 1 pęczek
Drobiowe kostki rosołowe 2 sztuk
sos pieczeniowy 1 sztuk
gałka muszkatołowa 1 łyżek deserowych
imbir 1 łyżek deserowych
vegeta 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Obrane i wydrążone cukinie kroimy w 1-cm kostkę, cebulę w talarki, paprykę w drobną kosteczkę, a kiełbasę w półplasterki.
Roztapiamy w rondlu margarynę i szklimy na niej cebulę, dodajemy przeciśnięty czosnek, a następnie pokrojoną kiełbasę i paprykę. Dusimy ok. 10-15 min.
Do rondla dodajemy cukinię, przecier pomidorowy, przyprawy, vegetę, kostki rosołowe i posiekany koperek. Dusimy do miękkości ok. 30 min.
Posypujemy sosem pieczeniowym z torebki, mieszamy i dusimy jeszcze 5 min., dodajemy maggi i mieszamy. Podajemy z ryżem.

Autor: amr5

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER