Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Szarlotka po królewsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka pszenna 250 gramów
masło 100 gramów
cukier 50 gramów
żółtko 2 sztuk
jabłka 1 kilogramów
cukier 2 łyżek stołowych
rum 20 mililitrów
orzechy pistacjowe 20 gramów
rodzynki 50 gramów
konfitura morelowa 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Z mąki, masła, żółtek i cukru zagnieść ciasto, schłodzić. Jabłka pokroić, uprażyć z cukrem, cynamonem, rumem i rodzynkami. 2/3 ciasta rozłożyć na tortownicy, nałożyć jabłka. Z pozostałego ciasta zrobić wałeczki i ułożyć z nich kratkę na masie jabłkowej. Upiec. Na gorącym cieście rozprowadzić przetartą przez sitko konfiturę, posypać posiekanymi pistacjami

Autor: renataliw

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER