Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Szarlotka tarta z pianką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka pszenna 3 szklanek
jajka 5 sztuk
cukier 1 szklanek
margaryna 250 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jabłka 1 kilogramów
Cynamon 1 łyżek deserowych
cukier puder 1 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk

Wykonanie:

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, posiekać margarynę, dodać żółtka i cukier. Szybko zagnieść ciasto,podzielić na trzy części, schłodzić. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć 1/3 ciasta, lekko docisnąć. Na ciasto zetrzeć jabłka, posypać cukrem waniliowym i cynamonem. Zetrzeć drugą porcję ciasta, na niej ułożyć ubitą pianę.Zetrzeć trzecią część ciasta. Upiec.

Autor: renataliw

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: szczupanio

Data: 2011-12-09

zawsze wychodzi :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER