Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Bigos

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 1 kilogramów
mięso wieprzowe 50 dekagramów
cebula 2 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
pieczarki 20 dekagramów
kiełbasa 10 dekagramów
papryka 1 łyżek deserowych
koncentrat pomidorowy 80 gramów
majeranek według uznania
sól według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Kapustę zalać wrzącą wodą, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować ok 30 min pod przykryciem. Mięso pokroić w kostkę podsmażyć przyprawić, podlać wodą, dusić do miękkości. Cebulę paprykę, pieczarki pokroić, dodać do mięsa, jeszcze chwilę podusić, połączyć z kapustą. Kiełbasę pokroić w półplasterki, dodać do bigosu. Dodać koncentrat pomidorowy i majeranek,gotować jeszcze 20 min, doprawić.

Autor: renataliw

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Golden_Aga

Data: 2009-11-14

Perzepis super przyspieszony.Ale jak najbardziej zblizony do tradycyjnego.

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

nie lubie w takiej postaci

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER