Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Leczo

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukinia 1 sztuk
kiełbasa swojska 1 sztuk
cebula 1 sztuk
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 2 sztuk
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
czosnek 4 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek 2 szczypta
mąka 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Kiełbasę pokroić w talarki podsmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę. Cukinie obrać wydrążyć i pokroić w średnią kostkę. Do dużego garnka nalać trochę wody do tego wsypać kukurydzę, paprykę pokrojona w kostkę i zgnieciony czosnek. Jak zacznie się gotować dołączyć kiełbasę z cebulą( bez tłuszczu). Dolać wody żeby wszystko zakryć i na małym ogniu gotować do miękkości. Zagęścić wodą z mąką. Ma być konsystencja zupy. Podawać z pieczywem

Autor: Wube

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER