Użytkowników online: 47
kulinaria
« Powrót  

Placek szefa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
krem karpatka 1 porcja
margaryna 1 kostek
Mleko skondensowane w puszce toffi 1 puszka
kremówka 0,5 litrów
Śmietano-fix 3 porcja
herbatniki 8 porcja

Wykonanie:

Ugotuj krem karpatka, następnie ostudź. Po ostudzeniu dodaj margarynę i wymieszaj lub zmiksuj na gładką masę.
Kremówkę ubij z fixem.
Na blasze do ciast kładź warstwami:
1. herbatniki
2. karpatkę
3. mleko toffi
4. herbatniki
5. kremówka
Wstaw do lodówki. Placek będzie gotowy, gdy zmiękną herbatniki.
Palce lizać :)

Uwagi:

Samą górę placka możemy posypać płatkami migdałów, orzechami włoskimi lub laskowymi. Śmietano-fix (Fix do śmietany w proszku)

Autor: amr5

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER