Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Naleśniki zapiekane z serem i migdałami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka pszenna 2 szklanek
mleko 1 szklanek
jajka 2 sztuk
masło 10 dekagramów
ser biały 1/2 kilogramów
cukier 10 dekagramów
rodzynki 10 dekagramów
śmietana kremówka 1/2 szklanek
płatki migdałowe 3 łyżek stołowych
żółtko 1 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk

Wykonanie:

Z mąki, mleka i 2jajek wyrobić ciasto i na maśle usmażyć naleśniki. Twaróg utrzeć na krem, dodając cukier, żółtko, wanilię i rodzynki. Masą serową smarować naleśniki i zwijać w rulonik. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać śmietaną. Zapiekać 20 minut. Posypać wiórkami migdałowymi.

Autor: renataliw

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER