Użytkowników online: 20
kulinaria
« Powrót  

Pieczone śledzie ze śliwkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety śledziowe 10 sztuk
śliwki suszone bez pestek 20 sztuk
boczek 20 plastry
cebule 4 sztuk
masło 20 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Wykonanie:

Filety umyć,osuszyć,posolić,popieprzyć.Następnie każdy filet przekroić na pół.Cebule obrać pokroić na grube plastry.Na każdy filet położyć 1 plaster boczku 1 śliwkę i trochę cebuli.zawinąć,spiąć wykałaczką.Ułożyć je na blaszce piec w piekarniku ok 1/2 godziny.Na koniec na każdy filet położyć po łyżeczce masła.

Autor: agnesj77

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: rrrrrr

Data: 2010-12-22

dobre to jest

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER