Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Placki ziemniaczane z mięsem i serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
cebula 4 sztuk
sól według uznania
jaja 2 sztuk
mąka przenna 5-7 łyżek stołowych
pieprz według uznania
mięso gulaszowe 60 dekagramów
sos pieczeniowy knorr 1 porcja
ser żółty 15 dekagramów
ogórek 6 sztuk
olej według uznania

Wykonanie:

Ziemniaki zetrzeć z cebulą, dodać sól, pieprz, jaja, mąkę wymieszać na jednolitą masę. Usmażyć placki wielkość jak kto lubi małe lub duże:):) Mięso podsmażyć z jedną cebulą dodać przyprawy. Wymieszać sos z wodą dodać do mięsa. Placki polać sosem, posypać zatartym serem i jeść z ogórkiem.Smacznego

Uwagi:

Można podać bez sera. Ja osobiście wole ogórek kiszony. Mięso gulaszowe lub filet z kurczaka

Autor: Wube

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER