Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Galaretka staropolska z agrestu z różą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 180 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
agrest 2 kilogramów
płatki róży 1 szklanek
cukier według uznania
woda według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone z żółtych części płatki róży zalewamy 1,5 l. wrzątku, przykrywamy, odstawiamy na 3h. gotujemy owoce na niewielkim ogniu do rozgotowania, cedzimy. na 1l agrestowo - różanego płyny bierzemy 50 dkg cukru. gotujemy 20 min. przekładamy do słoików, kładziemy krążki na spirytusie, szczelnie zamykamy i przechowujemy w ciemnym i suchym miejscu,

Autor: Skarlet_b

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER