Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Tiramisu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 270 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
biszkopty 1 sztuk
mascarpone 250 gramów
jajka 4 sztuk
cukier 8 łyżek stołowych
mocna czarna kawa 250 mililitrów
Amaretto 20 mililitrów
Kahlua 20 mililitrów
kakao 2 łyżek deserowych

Wykonanie:

Żółtka i połowę cukru utrzeć mikserem na puszystą pianę. białka ubić z pozostałym cukrem na sztywno. Masę z żółtek połączyć z mascarpone, dodać alkohol i wymieszać, po czym połączyć z ubitymi białkami. Na dno foremki wlać połowę masy. Po kolei zanurzać biszkopty w kawie (nie dłużej niż 2 sekundy) i układać na masie. Całość zalać resztą masy i włożyć do lodówki na co najmniej 4 godz. Przed podaniem podzielić na porcje, a każdą z nich należy posypać kakao przy pomocy sitka.

Uwagi:

Biszkopty - paczka.

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Amanda

Data: 2010-05-09

No,no mi wyszedł pyszny.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER