Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Młode warzywa w sosie pomarańczowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchewki 500 gramów
fasolka szparagowa 500 gramów
cebula 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
sok z pomarańczy 1 sztuk
tymianek 0,25 łyżek deserowych
cukier według uznania
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
vegeta według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone warzywa zalać posolonym i lekko zakwaszonym cytryną wrzątkiem i gotować na niedużym ogniu odkryte. Masło rozgrzać w rondelku, dodać sok wyciśnięty z pomarańczy, tymianek oraz drobno posiekaną cebulę. Mieszając, dusić kilka minut, doprawić vegetą, solą, cukrem oraz pieprzem. Miękkie, jędrne warzywa odcedzić i przełożyć na ogrzany półmisek. Polać sosem i podawać z ryżem lub do mięs.

Uwagi:

Mogą też być warzywa mrożone lub ze słoiczka.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER