Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Chłodnik botwinkowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 140 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
botwinka 2 pęczek
koperek 1 pęczek
rzodkiewka 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
koncentrat barszczu 1 sztuk
maślanka 1 litrów
czosnek 1 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Botwinkę opłucz i pokrój. Wrzuć botwinkę do większego garnka i zalej dwoma szklankami wrzącej wody. Gotuj pod przykryciem kilka minut. w tym czasie posiekaj koperek, szczypiorek, rzodkiewkę. Gdy botwinka trochę ostygnie dodaj do garnka zieleninę, rozgnieciony ząbek czosnku, sól, pierz do smaku i butelkę koncentratu barszczu. Na koniec wymieszaj wszystko z maślanką i włóż na 2 godz do lodówki.

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-26

Pychotka

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER