Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Bigos kapitański

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
groszek 1 puszka
pieczarki 1/2 kilogramów
cebule 2 sztuk
kiełbasa 1/2 kilogramów
koncentrat pomidorowy 1 sztuk
keczup 2 łyżek stołowych
sół według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Kroimy kiełbasę w grubą kostkę, smażymy i wykładamy do garnka. Kroimy pieczarki które następnie przysmażamy i dodajemy do kiełbasy. Kroimy cebulę w talarki, smażymy, przekładamy do garnka. Dodajemy groszek wraz z zalewą, koncentrat, pieprz, sól do smaku. 15-20 minut dusimy na wolnym ogniu( podlewamy wodą i często mieszamy)

Uwagi:

Bigos możemy podawać z ziemniakami albo z chlebem.

Autor: Kasia i Tomek

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: cichobyc

Data: 2010-11-09

to jest jepsze niz magowka z pigowka

Autor: Edyśka

Data: 2010-04-06

Bez groszku jest super:D

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Polecam!

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

zbyt przekombinowane

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER