Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Golonka duszona w piwie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 150 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
golonki 2 sztuk
piwo jasne 2 szklanek
cebula 2 sztuk
smalec 2 łyżek stołowych
jałowiec 1 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Musztardę wymieszać z utartym jałowcem, solą oraz pieprzem. Tą mieszanką natrzeć umyte, osuszone golonki i wstawić na noc do lodówki. Oczyszczone, pokrojone w plastry cebule obsmażyć na łyżce smalcu. Osobno obsmażyć na rumiano golonki i włożyć do rondla z grubym dnem, dodać cebulę, wlać piwo i zagotować. Dusić na małym ogniu do miękkości (ok. 2h). podawać z surówką z kiszonej kapusty lub z kapustą z grochem i pieczywem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER