Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Zapiekanka malinowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron 250 gramów
maliny 500 gramów
śmietana UHT 18% 1 szklanek
jajka 1 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier puder 3 łyżek stołowych
masło 50 gramów
bułka tarta 1 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Ugotowany al dente makaron wymieszać ze stopionym masłem i połowę ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Przykryć równą warstwą oczyszczonych malin (kilka odłożyć do dekoracji), a następnie pozostałym makaronem. Posypać łyżką cukru pudru, polać połową śmietany wymieszanej z jajkiem, łyżką cukru pudru oraz cukrem waniliowym i wyrównać powierzchnię. Teraz posypać potrawę bułką tartą i zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Pozostałą śmietanę ubić z resztą cukru pudru i podawać do gotowej zapiekanki - w dzbanuszku.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER