Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Naleśniki z nadzieniem brzoskwiniowo-jabłkowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
brzoskwinie z puszki - połówki 8 sztuk
jabłka 3 sztuk
cukier puder 0,5 szklanek
goździki 2 sztuk
masło sklarowane 50 gramów
Cynamon 1 szczypta
cytryna 2 plastry
rodzynki 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Oczyszczone jabłka i brzoskwinie pokroić na nieduże kawałki i skropić sokiem z cytryny. Jabłka zrumienić na maśle, dodać brzoskwinie i chwilę smażyć. Wlać syrop ugotowany z cukru, 100ml wody i przypraw. Dodać rodzynki i smażyć jeszcze 3 minuty. Usmażone naleśniki układać na desce i na środku każdego kłaść po 2 łyżki nadzienia. Przykryć nadzienie z dwóch stron bocznymi fragmentami naleśnika, a potem podwinąć końce powstałego pasa, tworząc zgrabny pakiecik. Przewiązać go usmażonymi paskami skórki pomarańczowej i od razu podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER